Domuz Eti Raporu Sonrası Köfteci Yusuf’un Helal Sertifikası Gündem Oldu!

Köfteci Yusuf hakkındaki domuz eti argümanı ve paylaşılan raporlar toplumsal medyanın da gündeminde bir numaraya çıkmış durumda. Köfteci Yusuf’un internet sitesinde yer alan kısımda helal sertifikası olduğunu belirttiği ve bu alanda öncü olduğunu vurguladığı görülüyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim’de açıkladığı taklit ve tağşiş eserler listesi sonrası büyük bir tartışma başlamış durumda. Etlerinde domuz eti bulunan bir köfte zincirinin ismini mahkeme kararıyla gizlettiği iddiasıysa gündeme bomba üzere düşmüştü.

T24, eserlerinde domuz eti tespit edilen ünlü köfte restoran zincirinin Köfteci Yusuf olduğunu duyurdu. T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş imzasıyla yayınlanan haberde rapor sonuçları da yer aldı. Habere nazaran, 27 Şubat ve 7 Mart’ta alınan köfte ve döner numunelerinde domuz eti bulundu.

Tele 1’in haberine nazaran, Köfteci Yusuf’la ilgili paylaşılan raporlar sonrası, firmanın internet sitesinde yer alan ‘Helal Sertifikası’ gündem oldu.

Köfteci Yusuf’un internet sitesindeki kelam konusu kısımda etlerin nasıl temin edildiği ve helal sertifikasında öncü firma olduğu anlatılıyor ?

İlgili kısımda yer alan açıklamalar şöyle: ?

‘Ürünlerimizde kullandığımız makul ırktaki dana ve kuzuların %20’si kendi çiftliğimizden, %70’i mutabakatlı çiftçi ve profesyonel işletmelerden, %10’u ise daima alım yaptığımız büyük toptancılardan sağlanmaktadır.

Tedarikçilerimizin bizim için kullandığı bu hayvanların doğumundan sonraki her etabını geriye dönük olarak araştırılıp izlenebilirliğini sağlayacak sistemlerin kullanması güvenilirliği açısından zarurî tutulmaktadır.

Doğumdan bölüme kadar olan bu süreçteki yemleme programlarının veterinerlerimiz, besin mühendislerimiz, hayvan besleme ve yem uzmanları tarafından hazırlanıp uygulanması denetlenmektedir. Bu süreç standart ve istediğimiz kalitede ete ulaşma sürecini sürdürmemizin koruyucusudur.

Hayvanların kesim öncesi mezbahaya gelme kaideleri, gerilimsiz kesim evresi ve vilayet tarımların denetlediği yüksek standartlardaki mezbahalarda helal kesim yapılmaktadır. Buradaki etler bir gece (+ 4) dereceye kadar soğutulduktan sonra (+ 4) derecelik soğutucu kamyonlar ile Bursa Yenişehir’de ki fabrikamıza getirilip son olarak veteriner tabip ve laboratuvar denetiminden geçtikten sonra üretime kabul edilir.

Helal besin sertifikamız ve evrakımız bulunmaktadır. Kurumumuz Dünya Helal Birliği ( WHU ) tarafından denetlenerek HELAL sertifikası almaya hak kazanan Türkiye’de dalının birinci ve öncü kuruluşudur.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir